Loni jsem dort objednala, letos jsem ho slečně pekla zase já. I kvůli covidu. Zpočátku jsem byla dost skeptická a zlenivělá, bez nápadu a motivace. Ale docela se umím nadchnout pro věc, což je důležitá část procesu. Předchozí roky mi dcera vždy oznámila téma oslavy, letos nevěděla. Chtěla jsem něco veselého, něco, co to naše dítě vystihuje. A sladkosti, to je její. Kdyby mohla, živila by se jen tím a ideálně by se přestěhovala do nějaké cukrátkové říše:)). 


A teď už k dortu samotnému. Možná se o něj budete chtít také pokusit, tak se podělím o pár tipů:

Já jsem na začátku usedla k počítači, projela Pinterest, pak i Instagram, prozkoumala jsem obchody s cukrářskými potřebami. Nákupy mě stály jako dort na zakázku, ale vyplatilo se to. Jednak je ten můj dort v rodině nejoblíbenější, ale pak jsem se i výrobou dortu bavila. Tohle byl opravdu fajn projekt. 

Nakupovala jsem v eshopu Sladké potřeby a Dortisimo. Obě objednávky dorazily brzo a vše bylo pečlivě zabaleno. Přikoupila jsem nějaké gelové barvy, zdobení a cukrovou hmotu (Smartflex Premium) na tvoření. Určitě i do budoucna využijete cukrářský pytlík a velké špičky na zdobení se zoubky a na růže. Jelikož peču dorty často, koupila jsem i novou, velkou stěrku a otočný stojan na dort.

Začala jsem přípravou sněhových pusinek a lízátek v poměru bílek cukr 1:2 (tj. pro příklad 100g bílku, 200g cukru moučka). Sušila jsem je na 80° 1-2 hodiny (podle velikosti daného kusu). Pomohlo mi například toto video. Další ozdoby jsou už jen na vás. Můžete nakoupit i různá lízátka a bonbony, čokoládky. Prostě podle přání, vkusu a fantazie. 

Dcera měla z dortu velkou radost. Podle manžela byl jako ze Střihorukého Edwarda, což mě pobavilo:-). Chtěla jsem ho dát na můj nový (no vlastně loni pořízený) dortový stojan od Sophie Conran, ale bála jsem se manipulace a poničení. A také už by se mi nevešel do lednice. 






Chystáte se na nějaký podobný projekt? Ať se daří!

L.