při brouzdání na internetu a hledání co bych nového uvařila jsem narazila na pro mě zajímavou polévku. Je fakt, že kdybych před časem neochutnala bramborový krém v restauraci, asi by mě ji uvařit nenapadlo. Ale ochutnala jsem, byla výborná a tak jsem se do téhle ještě před koncem roku pustila …

… originál receptu je zde. Recept jsem trochu poupravila. Množství na přiměřeně a ingredience podle toho jak je mám ráda …

Recept:  
5 – 6 tvrdých brambor
4 velké mrkve
kousek celeru
cibulka
3/4 litrový zeleninový vývar
250ml smetany
Sůl, pepř, muškátový oříšek 
olivový olej

Petrželka na ozdobu 

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mrkev a na kousky nakrájený celer. Po chvíli zalijeme vodou se sušenou zeleninovou směsí (něco jako vegeta) nebo zeleninovým vývarem a přidáme brambory. Vše necháme povařit do změknutí. Rozmixujeme ponorným mixerem, ochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přilijeme smetanu a necháme projít varem. 

Na ozdobu dáme petržel (tu jsem tentokrát neměla, ale myslím, že polévce dodá ten správný šmrnc :-). Nebo lze dochutit parmazánem. Podáváme s opečeným pečivem … 

… oba jsme se s Bertíkem olizovali až za ušima. Polévky bylo dost, ale na ostatní nezbylo …

… mějte hezký den …

Danka

PS: omluvte prosím nevalné fotky, ale lépe se mi to opravdu nepodařilo vyfotit a kdybych chtěla nové, musela bych uvařit i novou polévku 😉